Matkaohjelma
Kulinaaria ja kulttuuria Ateenassa
Pienet muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia ja päivät saattavat vaihtaa keskenään paikkaa.
Tarkennettu ohjelma jaetaan osallistujille matkan alkaessa.
Päivä 1. Matkapäivä
Lento Helsinki - Ateena,
bussikuljetus keskustahotelliin ja majoittuminen.
Tervetulotilaisuus hotellilla, minkä jälkeen sukellamme tämän suuren metropolin ihmisvilinään ja suuntaamme kävellen nauttimaan tervetuloateriaa paikallisten ja turistien suosimaan suvlatsidikoon eli grillivarras-paikkaan Monastirakin aukion lähistölle.
Päivä 2. Parlamenttitalo, vahdinvaihto, Kansallispuisto, Benaki-museo ja Lykavittos - Iltaohjelmana viinien maistelua ja mezeitä
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti parlamenttirakennusta, jonka edessä sijaitsevalla Tuntemattoman sotilaan haudalla tapahtuu teatraalinen vahdinvaihto aina tunnin välein. Jatkamme matkaa Kansallispuiston vehreille poluille ja näemme siellä pienen eläintarhan ja hyvällä onnella vapaana vaeltavia kilpikonnia. Käymme myös vuoden 1898 aikaisella Olympiastadionilla ja lopulta kierrämme puiston takaa Benaki-museoon, joka on yksi merkittävimmistä taidemuseoista Ateenassa. Museossa on mittavat kokoelmat esineitä aina neoliittiselta kaudelta 1900-luvulle. Museoon tutustumisen jälkeen syömme lounaan museon ylimmän kerroksen ravintolassa. Tämän jälkeen jaksamme vielä nousta ylös Lykavittokselle, jonka huikeissa maisemissa meillä on aikaa viivähtää vaikka kahvikupillisen tai lasillisen verran.
Ateenaan on viime vuosina auennut useita laadukkaita viiniravintoloita ja iltaohjelmana lähdemme vielä tutustumaan niistä yhteen. Maistelemme kreikkalaisia eri alueiden viinejä ja herkullisia pieniä mezeitä asiantuntevan sommelierin avustuksella.
Päivä 3. Pieni tutustumiskierros keskusta-alueella, Akropolis-museo ja Akropolis-kukkula - Iltapäivällä ruokailu Plakan alueella
Aamupäivällä kierrämme bussilla keskustaa ja näemme kierroksen aikana antiikin ajan monumentteja, paikannamme museoita ja muita nähtävyyksiä.
Päivän tärkeimpinä tutustumiskohteina meillä on Akropolis-museo ja mahtava Akropoliin kukkula.
Tämän jälkeen laskeudumme Anafiotikan kapeiden kujien läpi Plakaan eli Ateenan vanhimmalle alueelle, jossa nautimme iltapäiväateriaa yhdessä alueen vanhimmista tavernoista.
Päivä 4. Kulinaariset kujat ja mahtavat kauppahallit
Lähdemme ´kevyen´ aamiaisen jälkeen hotellilta kävellen ja pysähdymme päivän aikana lukuisiin kohteisiin, joissa maistelemme erilaisia kreikkalaisia ruokatuotteita. Piipahdamme myös delipuodissa, jossa saamme kuulla tuotteista sekä maistella erilaisia erikoistuotteita ja arvokkaita oliiviöljyjä. Kierroksemme aikana kuljemme samalla pikkukatuja kieputellen kohti Ateenan mahtavia kauppahalleja. Tämä on elämys, jota et koskaan unohda; lihaa, kalaa, mausteita, oliiveja, hedelmiä, vihanneksia silmän kantamattomiin. Päivän aikana on loistava mahdollisuus tehdä hyviä ostoksia kotiin viemiseksi. Päätämme kierroksen yhteiseen ateriaan yhdessä hallien tai sen läheisyyden suosituista perinteisistä ruokapaikoista.
Illemmalla halukkailla on mahdollisuus osallistua oppaan seurassa omakustanteiseen illanviettoon, jonka tarkoituksena on tutustua ´kreikkalaiseen kafenion´ -instituutioon.
Päivä 5. Vapaapäivä, ei yhteistä ohjelmaa
Mahdollisuus kierrellä omatoimisesti tutustumassa mieleisiinsä kohteisiin Ateenassa. Opas auttaa halutessanne vapaapäivän ohjelman suunnittelussa.
Päivä 6. Aamupäivällä vierailu viinitilalle
Aamupäivällä kuljetus Mesogian alueelle paikalliselle viinitilalle, jossa kuulemme tilan historiaa ja tutustumme heidän modernin teknologian tuotantotiloihin ja eri viinien valmistukseen. Tämän jälkeen maistelemme palkittuja laatuviinejä mm. juustojen kera. Mahdollisuus ostaa tilan tuotteita mukaan. Viinitilan jälkeen palaamme Ateenan ja ruokailemme erittäin suositussa vanhassa musiikkitavernassa.
Päivä 7. Viimeisiä maisteluja ja ruokaostoksia kotiinviemiseksi
Jatkamme Kulinaaristen kujien kierrosta vielä uudenlaisilla vierailukohteilla, jotta mitään Ateenan herkuista ei jäisi maistamatta. Päätämme kierroksen yhteiseen lounaaseen upeassa deli-ravintolassa, joka on elämys jo itsessään.
Lounaan jälkeen on aikaa tehdä vielä tuliaisostoksia kauppahalleilla ja lähistön lukuisissa mauste-, juusto-, hunaja- ja herkkukaupoissa.
Illalla kulinaariviikon päätöstilaisuus ja läksiäisillallinen elävän musiikin ravintolassa.
Päivä 8. Kotimatka
Aikainen bussikuljetus lentokentälle ja lento Ateena - Helsinki.