Luukku 3
Granaattiomenoita jouluun
Granaattiomena on aina ollut muinainen vaurauden ja onnen symboli.
Kreikkalaiset monilla Kreikan saarilla ripustavat granaattiomenan oven yläpuolelle koko joulun ajaksi.
Keskiyöllä, uudenvuodenaattona, valot sammutetaan ja granaattiomena heitetään lattialle tai ovelle, jossa se murskaantuu ja siemenet sinkoilevat kaikkialle. Mitä enemmän siemeniä, sitä parempi!
Tämä auttaa varmistamaan onnea, terveyttä, onnellisuutta ja vaurautta tulevalle vuodelle.
Kokeile:
Granaattiomenaglögi
5 annosta
5 dl granaattiomenamehua
5 dl karpalomehua
pala tuoretta inkivääriä tai pari siivua appelsiinia
1–2 kanelitankoa
1/2 tl kardemummaa tai 2 tähtianista
2 rkl sokeria ja/tai hunajaa
1 1/2 dl granaattiomenan siemeniä
1. Mittaa granaattiomena- ja karpalomehu kattilaan. Lisää joukkoon kuorittu ja paloiteltu inkivääri. Lisää myös kanelitangot, kardemumma ja sokeri.
2. Keitä glögiä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Siivilöi glögi ja maista. Lisää tarvittaessa sokeria tai mausteita.
3. Sekoita glögin joukkoon granaattiomenan siemenet ja tarjoa kuumana.
Jos olet ostanut Kulinaaria ja kulttuuria -matkalta pitkiä kanelitankoja, niin käytä niitä nyt glögitikkuna/-lusikkana!
❤️
Klikkaa tästä granaattiomenan terveyshyötyihin!